Transparant over kosten

Wij maken voordat de actieve behandeling start een inschatting van de kosten van je volledige beugeltraject. Zo weet je vooraf waar je aan toe bent.

Wat kost het?

De kosten van een volledige behandeling lopen uiteen en zijn onder andere afhankelijk van de type beugel, duur van de behandeling en de mondhygiëne gedurende de behandeling. De meest voorkomende behandelingen kosten tussen de €3.000,- en €4.000,-.

Een behandeling met alignerbeugels komt gemiddeld €650,- hoger uit vanwege de hogere materiaalkosten.

Verzekering

Een aanvullende zorgverzekering kan een deel van de kosten voor orthodontie dekken. Let bij het afsluiten op de aanvullende voorwaarden die veel verzekeraars hanteren zoals:

  • Wachttijd
  • Maximum vergoeding per jaar en in totaal.
  • Voorwaarden i.c.m. overige tandheelkundige behandelingen.

Via vergelijk mondzorg kunt u gemakkelijk en snel alle zorgverzekeraars bekijken die orthodontie behandelingen vergoeden. Goed om te weten: wij declareren bij alle zorgverzekeraars rechtstreeks aan hen via onze factoringmaatschappij.


Doordat we wettelijk gebonden zijn aan de NZA tarieven komen de kosten niet gelijk verspreid over de periode dat je in behandeling bent. De plaatsing van de beugel is een relatief hoog bedrag dat in één keer gedeclareerd wordt. Houd hiermee rekening bij uw keuze voor een aanvullende verzekering.

Let op, de meeste zorgverzekeraars hanteren tegenwoordig een wachttijd van één jaar. Tijdens de wachttijd kunt u bij ons al terecht voor een eerste consult of behandelplan. Deze kosten worden dan nog niet vergoed door de verzekeraar en betaald u zelf. Aangezien de meeste verzekeraars een maximum vergoeding hanteren welke lager ligt dan de totale kosten van een volledige behandeling betaald u in dit geval een deel van uw eigen bijdrage voorafgaand aan de actieve behandeling i.p.v. achteraf. Na een eerste consult heeft u meer informatie over de noodzaak en mogelijkheden van een beugelbehandeling en kunt u eventueel uw verzekering daar nog op aanpassen. Wilt u meer weten over uw persoonlijke situatie, dan kunt u het beste contact opnemen met uw verzekeraar.

Spreiding
kosten


Marktmeester

De tarieven voor de orthodontist worden wettelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA). De NZA waarborgt eerlijke tarieven waardoor de zorg toegankelijk blijft en tegelijk de orthodontist goede kwaliteit kan leveren. De tarieven bij de tandarts zijn gelijk aan die van de orthodontist. De tarieflijst in detail

Infomedics

Als marktleider is Infomedics de specialist in het administreren, factureren en innen van declaraties. Infomedics stuurt je een nota per e-mail voor het deel van de kosten dat je zelf nog moet betalen. Je kunt bij Infomedics heel veel handige zaken online regelen zodat jij altijd bij je gegevens kan.

Infomedics


Bijzondere
orthodontie

Alleen bij zeer ernstige gevallen zoals bijvoorbeeld bij een schisis worden de kosten vergoed vanuit de basisverzekering. Wij dienen dan voor de start van de behandeling een aanvraag bij de verzekering in. Pas na het uitgebreid onderzoek weten we of deze aanvraag zin heeft. De adviserende tandarts van je zorgverzekeraar beslist daarna aan de hand van criteria van de indicatieve lijst of de aanvraag akkoord is. Bij vergoeding uit de basisverzekering is vanaf 18 jaar het eigen risico van toepassing.

Direct regelen

Wil je meer weten over lopende rekeningen of heb je een vraag m.b.t. betalingen dan kan je direct bij Infomedics terecht.